به گزارش خبرنگار مهر، محمد سالاری رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری و محمدجواد حق شناس رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران به همراه حجت نظری عضو شورا و شهردار منطقه ۱۲ و علی توکلی مدیرکل تدوین قوانین و مقررات و امور شوراهای شهرداری تهران صبح امروز به بازدید از روند دیوارکشی مقابل ساختمان مجلس به منظور بررسی این موضوع پرداختند.
سالاری در این بازدید با اشاره به قرار دادن موانع عمودی و دیوار کشی مقابل مجلس شورای ملی، مجلس شورای اسلامی و همچنین میدان بهارستان گفت: این بازدید و بررسی به دنبال مجموعه نگرانی ها و دغدغه هایی بود که از سوی اعضای شورای شهر و تشکل های مردم نهاد در حوزه میراثی، تاریخی و هویت بخشی به شهر تهران مطرح شد و متأسفیم که امروز در محل قانونگذاری جمهوری اسلامی ایران شاهد عدم رعایت قانون هستیم.
وی ادامه داد: میدان بهارستان ثبت ملی شده است و بر اساس این ثبت هر گونه عنصری که در محدوده این میدان قرار است نصب و ایجاد شود باید با نظر سازمان میراث فرهنگی و شورای شهرتهران و مبتنی بر قواعد معماری و شهرسازی و میراثی باشد اما متاسفانه هیچ کدام از این موارد رعایت نشده است.
سالاری در ادامه اظهارداشت: میدان بهارستان با توجه به جایگاه تاریخی و میراثی که دارد و مجموعه ای از بناها و اتفاقات تاریخی که در آن رخ داده است قابلیت ثبت جهانی دارد و با این گونه اقدامات غیر اصولی به روند ثبت جهانی آن لطمه وارد می شود.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران با اشاره به توضیحات مسئولین مجلس اظهارداشت: آنها می گویند که نصب این موانع عمودی و دیوارکشی با رویکرد پدافند غیرعامل و برای صیانت و حفاظت امنیتی از ساختمان مجلس صورت گرفته است اما باید گفت که این اقدامات امنیتی می توانست مبتنی بر نظرات کارشناسی میراث فرهنگی و شهرداری تهران و رعایت اصول و قواعد مربوطه انجام شود که متاسفانه چنین اقدامی صورت نگرفته است.
وی همچنین به بی قانونی دیگری توسط مجلس اشاره کرد و گفت: یکی دیگر از موارد عینی عدم رعایت قانون توسط مجلس، بارگذاری های مجاورت مجلس که هم در حریم مجلس مشروطه، مسجد سپهسالار و مدرسه عالی شهید مطهری و هم حریم میدان بهارستان است. من در دوره چهارم شورای شهر تهران، هم به لحاظ بارگذاری گسترده و هم به لحاظ اجرای نمای شیشه ای این ساختمان تذکر دادم و ریاست مجلس هم موضوع را به مسئولین اجرایی ارجاع دادند.
سالاری افزود: امروزه ما مردم را مکلف کردیم که نقشه نما و ساختمان خود را به کمیته های نمای مناطق و مرکز ببرند و آن ها را ملزم کردیم تا نقشه هایشان را مبتنی بر معماری ایرانی - اسلامی طراحی کنند اما مجلس که محل قانونگذاری است در اجرای نما و ساختمان خود، اصول وقواعد را رعایت نکرده و نکته جالبتر اینکه هنگامی که در دوره چهارم به این موضوع تذکر دادم ،با ارجاع تذکر اینجانب به مسئولین مربوطه، برای اقناع ما یک نمای کاذب روی این ساختمان اجرا کردند که امروز مشاهده میکنیم این نمای کاذب هم برداشته شده است و همان نمای شیشه ای ملاحظه می شود.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران یکی دیگر از موارد بی قانونی در محدوده مجلس را تصرف خیابانی که به نام مردم است، دانست و بیان کرد: این خیابان بنام مردم است و شورای عالی ترافیک هم این خیابان را به رسمیت شناخته و حدود یک ماه پیش مصوبه ای را در مورد نحوه تردد در این خیابان تصویب کرده است اما ملاحظه می کنیم که خیابان مردم که جزء شبکه معابر شهر است بدون هیچگونه توافق و تصمیم شورای شهر تهران تصرف شده و در اختیار مجلس قرار گرفته است.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه ساختمان های مجلس در سایر کشورها جزء نمادهای ملی و به عنوان الگویی برای سایر اماکن و ساختمان ها می باشند، عدم رعایت اصول مربوط به سیما و منظر شهری در محدوده مجلس شورای اسلامی جای بسی تاسف است.
سالاری خاطرنشان کرد: قطعا ما در شورای شهر تهران به نمایندگی از مردم تهران جلساتی را در این خصوص تشکیل می دهیم و این موضوعات را بررسی کرده و نتایج بررسی ها را به اطلاع مردم خواهیم رساند.
نظر شما